Verden oplever netop nu en periode med flere alvorlige kriser. Millioner sulter. Almindelige mennesker har svært ved at betale for mad og opvarmning af deres hjem. Men det behøver ikke at være sådan.
De mange kriser har vindere. De allerrigeste er blevet dramatisk rigere, og virksomhedernes overskud når stadig nye højder. Det kan der være mange grunde til, men en af grundene er, at regeringer over hele verden prioriterer skattelettelser til de allerrigeste. En mere fair beskatning af de få ekstremt rige kan være et afgørende redskab til at tackle de mange kriser og bringe os på vej mod en mere lige og bæredygtig verden uden fattigdom.
Beskatningen af de rigeste har tidligere været langt højere. I USA var topskatten 90% i 1960'erne. Arveafgifterne lå på 80% og selskabsskatten på 50%. Der var lignende skatteniveauer i andre rige nationer. Høje skatteniveauer blev tidligere støttet på tværs af det politiske spektrum og eksisterede side om side med nogle af de mest succesrige årtier med økonomisk udvikling.
Der er rigeligt med muligheder for at skaffe penge til kampen mod ulighed og fattigdom.
Læs mere om vores holdning til skat.