Forside / Kampagner / Fremtiden skal være for alle

Fremtiden skal være for alle

Verden oplever netop nu en periode med flere alvorlige kriser. Millioner sulter. Almindelige mennesker har svært ved at betale for mad og opvarmning af deres hjem. Men det behøver ikke at være sådan.

Der findes en løsning

De mange kriser har vindere. De allerrigeste er blevet dramatisk rigere, og virksomhedernes overskud når stadig nye højder. Det kan der være mange grunde til, men en af grundene er, at regeringer over hele verden prioriterer skattelettelser til de allerrigeste. En mere fair beskatning af de få ekstremt rige kan være et afgørende redskab til at tackle de mange kriser og bringe os på vej mod en mere lige og bæredygtig verden uden fattigdom.

Skriv under på en fair skat på ekstrem rigdom
Almindelige mennesker både i Danmark og i resten af verden har svært ved at få råd til mad og varme. Samtidigt bliver de rigere stadigt rigere. Det behøver ikke være sådan. Vi har råd til en bedre fremtid.
Læs mere og skriv under

Er det en ny tanke? Næ...

Beskatningen af de rigeste har tidligere været langt højere. I USA var topskatten 90% i 1960'erne. Arveafgifterne lå på 80% og selskabsskatten på 50%. Der var lignende skatteniveauer i andre rige nationer. Høje skatteniveauer blev tidligere støttet på tværs af det politiske spektrum og eksisterede side om side med nogle af de mest succesrige årtier med økonomisk udvikling.

Der er rigeligt med muligheder for at skaffe penge til kampen mod ulighed og fattigdom.

Læs mere om vores holdning til skat.

Skatterne for de rigeste er faldet verden over. Det øger uligheden.
Vi kan bryde denne udvikling. Støt vores kamp mod fattigdom og for en bæredygtig fremtid. Oxfam Danmark står klar med række anbefalinger på konkrete handlinger til de danske politikere.
Støt nu
Ulighedsrapport 2023: Survival of the Richest
I følge en ny rapport ’Survival of the Richest’, som Oxfam har lanceret, så har verdens rigeste 1 pct. kapret to tredjedele af al den formuevækst, der er blevet skabt i verden i de to kriseår 2020 og 2021. Det er seks gange så meget som de 7 mia. mennesker, der udgør de nederste 90 pct. af menneskeheden.
Læs og hent rapport